Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 augustus 2018  
Onthaal > recepten Chocoladetruffels met gepofte rijst
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Chocoladetruffels met gepofte rijst

« Chocoladetruffels zijn heel gemakkelijk zelf te maken. Deze truffels met gepofte rijst zijn luchtiger dan de klassieke chocoladetruffels. » 
Type dessert - tussendoortje - chocolade - rijst
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd

bereiding 20 min - koeltijd 2 u

Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 25 truffels

250 gr melkchocolade met gepofte rijst

100 gr zachte boter

1 ei

5 cl room

Cacaopoeder

Bereiding

  • Breek de chocolade in stukjes en laat deze smelten in een pot (met antiaanbaklaag) op een heel zacht vuur. Roer voordurend met een houten lepel.
  • Eens gesmolten voeg je er de in stukjes gesneden boter aan toe. Blijf voordurend, zachtjes roeren.
  • Zodra de boter gesmolten is haal je de pot van het vuur. Gier er nu de room bij en voeg er het ei aan toe.
  • Meng alles voorzichtig dooreen totdat je een homogeen mengsel hebt.
  • Giet het in een kom, dek de kom af en plaats deze in de diepvries gedurende 2 uur.
  • Haal de kom uit de diepvries en maak nu truffels van gelijke grootte.
  • Strooi cacaopoeder in een diep bord en rol er één voor één de truffels in.
  • zet de truffels in de koelkast in afwachting van het proeven.

Suggesties

Smelt de chocolade niet op een hoge temperatuur want dan zal de rijst niet meer krokant zijn.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page