Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Maandag 21 mei 2018  
Onthaal > recepten Chocoladedessert
 
01.01.2003 -dessert- chocolade

Chocoladedessert

« 

Chocolade en niets dan chocolade, onweerstaanbaar. Met een coulis van rode vruchten of kastanjes of helemaal niets erbij, aan jullie de keuze.

 » 
Type

dessert - nagerecht - feestgerecht - taart - patisserie - chocolade

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 20 minuten - kooktijd 3 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

6 personen :

250 g pure, zwarte chocolade (minstens 70% cacao)
250 g boter
250 g suiker
6 eieren
1 eetlepel bloem
1 koffielepel citroensap

Bereiding

  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Scheid de eieren. Klop de eierdooiers goed los.
  • Smelt de chocolade en boter in een kom die je in een warmwaterbad (bain-marie) op een zacht vuur plaatst.
  • Eens gesmolten haal je de kom uit het water en laat je het mengsel een beetje afkoelen.
  • Beboter een bakvorm en strooi er bloem over.
  • Eens de chocolade-boter wat afgekoeld is meng je er de opgeklopte eierdooiers, suiker en bloem onder.
  • De eiwitten stijfkloppen. Als de eiwitten bijna stijf zijn voeg je er 1 koffielepel citroensap aan toe en klop je de eiwitten tot ze goed stijf zijn.
  • Meng de eiwitten dan zeer voorzichtig onder de chocolade en giet dit dan in de bakvorm.
  • Zet de bakvorm in een warmwaterbad met een deksel erop en zet dit op een zacht vuur gedurende 3 uur.
  • Laat de bakvorm goed afkoelen alvorens ze te ontvormen.

Wijn

Banyuls « Cirera » Domaine Madeloc 2003
Vos Commentaires

commentaire 31 07 2009 - 18:40 par tammy

dat ziet er echt mega lekker uit

ik ga dat zeker eens proberen

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page