Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 24 mei 2017  
Onthaal > recepten Chocoladetaart
 
11.10.2008 -Gebak - chocolade

Chocoladetaart

« Een nagerecht om te watertanden. Waarschijnlijk toch één van de lekkerste en meest geslaagde afsluiters van een maaltijd.  » 
Type Nagerecht - dessert - gebak - taart - chocolade - pure chocolade
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 25 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 6 personen

Bereiding

  • Breek de chocolade in kleine stukjes .
  • Plaats een kom in een warmwaterbad (bain marie) en laat de chocolade hierin smelten.
  • Voeg kleine stukjes boter toe en meng totdat alles goed is gesmolten.
  • Breek de eieren in een kom en zeef de bloem. Meng ze goed onder elkaar (voeg de bloem geleidelijk toe).
  • Verwijder de kom met chocolade/boter van het vuur en meng dit onder de eieren/bloem.
  • Beboter individuele schaaltjes en vul ze voor 3/4.
  • De schaaltjes gaan in de voorverwarmde oven (220 °) gedurende 6 à 7 minuten. Ze zijn klaar als de bovenlaag lichtjes begint te barsten.
  • Ontvorm en laat gedurende 1 minuutje afkoelen.

Serveer met Engelse saus en eventueel een blad verse munt.

Suggesties

Je kan ook een coulis van frambozen, een bolletje vanille ijscreem of slagroom toevoegen.

Wat zeker niet slecht zou smaken is een beetje Malabar peper en rum onder de chocolade te mengen.

Wijn

Chocolade is niet gemakkelijk te associëren met wijn. Je zou een Banyuls of Maury kunnen serveren. Je zou ook een half droge champagne of een Vouvray kunnen uitproberen.

Andere Interessante recepten

Recepten met chocolade

Vos Commentaires

commentaire 16 10 2010 - 20:20 par fien huyghe [ site ]

het is overheerlijk

commentaire 01 03 2010 - 04:03 par glenn

heerlijk maar het smaakt nog al naar brownies ;-)

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page