Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Chocoladetaart met een ganache van zwarte bessen
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Chocoladetaart met een ganache van zwarte bessen

« 

Een chocoladetaart met laagjes en elk laagje heeft zijn heerlijke ganache. Het neemt wel wat tijd om deze taart te bereiden maar dat is ze zeker waard.

 » 
Type

Dessert - nagerecht - patisserie -feestgerecht - taart - chocolade- biscuit - ganache - zwarte bessen - siroop

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding 2 u - kooktijd 35 minuten - koeltijd 2 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

8 personen :
zwarte bessen op siroop :

120 gr zwarte bessen (cassis)
100 gr fijne kristalsuiker
20 cl water


voor 500 gr biscuit :

90 gr pure chocolade ( min 66 % cacao)
8 eierdooiers
6 eiwitten
240 gr fijne kristalsuiker


ganache :

300 gr zwarte bessen (cassis)
8 cl de crème de cassis
250 gr pure chocolade ( min. 70% cacao)
25 gr fijne kristalsuiker
1 cl citroensap
7 cl water
225 gr zachte boter
1 blad gélatine


chocoladeganache (200 gr) :

75 gr pure chocolade ( min. 70% cacao)
5 gr cacaopoeder
8 cl room

Bereiding

  • Meng 10cl water en 100 gr suiker en breng dit aan de kook.
  • Was de bessen (120 gr) en probeer de trosjes heel te houden.
  • Leg ze in een kom en giet er de kokende siroop over.
  • Laat dit een hele nacht, op kamertemperatuur weken.

 

de dag zelf : biscuit (voor 500 gr deeg) :

  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • Klop de eierdooiers en 120 gr van de suiker goed los.
  • Klop de eiwitten en 120 gr suiker die je er geleidelijk aan toevoegt, goed stijf.
  • Met een houten lepel meng je voorzichtig 1/3 van de opgeklopte eiwitten bij de eigelen. Meng er dan de gesmolten chocolade onder. Pas als dit alles goed gemengd is doe je er de rest van de opgeklopte eiwitten bij en meng je alles opnieuw voorzichtig met een houten lepel.
  • Verwarm de oven op 170°.
  • Bedek ovenplaat met bakpapier.
  • Vul een spuitzak en spuit 3 cirkels van 20 cm diameter, begin in het midden en maak een spiraal naar buiten.
  • Zet dit dan in de oven gedurende 25 minuten.

Bessenganache :

  • Week de gelatine in een bord gevuld met koud water.
  • Mix de 300 gr bessen en filter ze dan met een zeef.
  • Meng water, suiker, citroensap, gezeefde bessen en de crème de cassis en breng dit aan de kook.
  • Knijp de gelatine uit met de vinger en meng de gelatine onder de andere ingredienten.
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • Eens de chocolade gesmolten is giet je ze bij de andere ingredienten en meng je dit alles voorzichtig.
  • Verwijder de pot van het vuur en laat dit enkele minuten afkoelen.
  • Snij de boter in kleine stukjes en klop deze rustig onder de chocolade-bessen mix met een klopper.
  • Zeef de bessen die je de hele nacht hebt laten weken in siroop.
  • Hou eventueel 1 of 2 trosjes opzij als versiering.

Taart :

  • Leg een eerste biscuitlaag op bakpapier.
  • Smeer er de helft van de ganache op en giet er wat bessensiroop over.
  • Leg er de tweede biscuitlaag bovenop en herbegin.
  • Tenslotte leg je er de derde biscuitlaag op en zet je de taart 2 uur in de koelkast.

Chocoladeganache (200gr):

  • Hak de chocolade fijn en leg ze in een kom.
  • Zeef de cacao en meng deze met de room. Breng deze mix aan de kook. Zodra het kookpunt is bereikt haal je de pot van het vuur!
  • Giet deze cacao-room in het midden van de stukjes chocolade. Meng door cirkelbewegingen te maken beginnend in het midden van de kom naar buiten toe.
  • Als je een gladde chocoladesaus hebt bekomen mix je dit gedurende 2 minuten met een elektrische mixer.
  • Laat de ganache dan afkoelen.


Afwerking :

  • Haal de taart uit de koelkast er verwijder het bakpapier.
  • Giet er de chocoladeganache over de taart en streek deze glad met een spatel.
  • Versier met de hele trosjes bessen.

Suggesties

 

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page