Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 augustus 2018  
Onthaal > recepten Chocolademousse
 
01.01.2003 -Nagerecht - chocolade

Chocolademousse

« Wij lust er nu geen chocolademousse !?  » 
Type Nagerecht - dessert - mousse - chocolade
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 20 minuten - rusttijd 3 uur
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 4 personen

Bereiding

  • Breek de chocolade in kleine stukjes.
  • Plaats een kom in een warmwaterbad (bain marie) en laat de chocolade hierin smelten.
  • Voeg kleine stukjes boter toe.
  • Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
  • Verwijder de kom met chocolade/boter van het vuur.
  • Meng de eierdooiers goed onder de chocolade/boter totdat je een smeuïge massa hebt.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel die hier dan voorzichtig onder.
  • Giet de mousse in individuele kommetjes en zet deze in de koelkast voor 2 à 3 uur.

Suggesties

Je kan oneindelijk veel ingrediënten toevoegen. Er zijn de klassiekers zoals koffielikeur, rum, aroma's. Maar er is er één die ik jullie vooral wil aanraden : Malabar peper.

Als decoratie kan je een muntblaadje of een framboos gebruiken. En voor een zeer feestelijke versie kan je een reepje bladgoud gebruiken. Je kan dit gerust opeten !

Vos Commentaires

commentaire 30 01 2011 - 23:27 par kris

16 eieren
16 repen chokolade
1 vanielesuiker
2 grote koffie lepels boter


het eiwit van het eigeel verwijderen
de 16 repen chocolade smelten
het eigeel bij de chokolade doen
de eiwit heel stijf opkloppen tot je de kom op zijn kop kan houden
de boter bij de gesmoleten chokolade mengen en dan de eigeel toevoegen en dan alles samen mengen
in kommen doen en een uur of 2 in de vriego en smullen

commentaire 31 12 2010 - 02:20 par Kevin

Chocolade ondermengen in eiwit??
Je kan er evengoed een reep in gooien!

Geen prettig recept vindt ik dit...

commentaire 19 12 2010 - 02:44 par jombe [ site ]

echt nie waar i

commentaire 31 10 2010 - 00:07 par til

beste ver chocomousse 3eieren 75gr chocolade 250gr room .ik neem 200gr suiker eieren schijden wit opkloppen geel opkloppen slagroom opkloppen verdeeld me de suiker schocolade smelten me heel klein beetje boter
schocolat eerst bij geel van ei dan slagroom en laatst wit van ei glaasjes doen slagroom erop ver garnering en stukje maderin erbovenop nar believe smakelijk

commentaire 11 04 2010 - 22:56 par F. B.

Dit is een aanrader! HEERLIJK gewoon!

commentaire 26 12 2009 - 03:33 par Dimitry

Ja klopt. Heb dit al eerder gemaakt chocolademousse is een aanrader voor de feestdagen .alleen doe ik vanille-poeder suiker erbij . Smullen smaar

commentaire 30 03 2009 - 00:14 par verbelen chris [ site ]

Hallo, en ik die dacht dat we alvorens het opgestijfd eiwit eronder te spatelen, we eerst licht opgeklopte room erbij moesten doen? Mag dat of is dit teveel vh goede? vineuze groeten,
chris

commentaire 05 12 2008 - 21:56 par timothy Dhondt

0/10.
chocomousse is keihard en is niet te eten.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page