Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 augustus 2018  
Onthaal > recepten Chocoladecrème met een caramelsaus van balsamicoazijn
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Chocoladecrème met een caramelsaus van balsamicoazijn

« 

Ja, het kan echt : balsamicoazijn verwerken in een dessert en met wat voor een resultaat !

Je chocoladecrème kan er alleen maar beter van worden.

 » 
Type dessert - nagerecht - chocolade - room - caramel - balsamicoazijn
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 min - koeltijd 2 u  - kooktijd 30 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen

200 gr pure chocolade
50 cl volle melk
25 cl room
5 eieren
100 gr kristalsuiker
5 cl balsamicoazijn

Bereiding

  • Verwarm de oven op 160° (T 5).
  • Zet een ovenschotel voor de helft gevuld met water in de oven.
  • Hak de chocolade in fijne stukjes en leg deze in een kom.
  • Scheid de dooiers van de eiwitten van 4 eieren.
  • Breng de melk en room aan de kook. Giet dit over de chocolade en roer totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  • In een andere kom klop je 20 gr suiker met 4 eierdooiers en 1 ei tot ze wit, bleek zijn.
  • Giet er dan langzaamaan de chocolademelk bij.
  • Meng 2 eetlepels water met de rest van de suiker in  een pannetje met dikke bodem.
  • Laat dit op een zacht vuurtje koken totdat je een caramel hebt.
  • Haal het pannetje dan 2 minuten van het vuur en giet er dan de balsamicoazijn bij.
  • Meng en zet het pannetje dan terug op het zachte vuur totdat je een siroop hebt.
  • Verdeel deze siroop over 6 ovenschoteltjes. Giet er de chocoladecrème over en zet de schoteltjes in het warmwaterbad (bain marie) in de oven.
  • Laat dit ongeveer 30 minuten in de oven staan.
  • Haal de schoteltjes uit de oven en laat ze afkoelen. Dek ze dan af met vershoudfolie en plaats ze in de koelkast gedurende 2 uur.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page