Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 21 Februari 2018  
Onthaal > recepten Chocolade-amandelnougat
 
01.01.2003 -dessert - nougat

Chocolade-amandelnougat

« 

Een krokante nougat als tussendoortje of om je desserts mee te decoreren.

 » 
Type dessert - nagerecht - vieruurtje - nougat - chocolade - amandelen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding 45 min -  kooktijd 25 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

150 gr amandelen in schilfers

250 gr fijn kristalsuiker

50 gr pure chocolade (min 70% cacao)

30 gr cacaopoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Spreid de amandelschijfjes over een bakplaat en laat ze 10 minuten roosteren in de oven. Halfweg schud je de plaat met amandelen even zodat de schijfjes volledig worden geroosterd.
  • Laat de amandelschijfjes uit de oven afkoelen.
  • Zodra ze zijn afgekoeld breek je ze in kleinere stukjes met je vingers.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • In een pot met dikke bodem meng je de suiker met 5 eetlepels water .
  • Verwarm dit op een zacht vuur en roer er voortdurend in totdat de suiker begint te carameliseren.
  • Haal de pot van het vuur en voeg er de chocolade aan toe. Klop deze mix goed op.
  • Bedek een werkplaat met bakpapier en giet er de chocolade-amandelmix op uit.
  • Leg er een tweede bakpapier op en spreid de mix tot een dikte van 3 mm uit met de hulp van een deegrol.
  • Laat dit afkoelen. Verwijder het bakpapier en breek de nougat in stukjes.

Suggesties

De amandelen zijn krokanter als je ze in de oven worden geroosterd in plaats van in een pan.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page