Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Risotto met morieljes
 
01.01.2003 -risotto-paddestoelen

Risotto met morieljes

« 

De kleine bruine molrieljes, het frisse groen van de kervel en de parelmoerige glans van de ronde rijst : niet alleen een plezier voor het oog !

 » 
Type hoofdschotel - risotto - paddestoelen - morielje - rijst - bouillon
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd 45 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen :


280 gr ronde rijst (arborio of carnaroli)
500 gr morieljes
1 ajuin
1 eetlepel olijfolie
50 + 20 gr boter
½ bussel fijngehakte kervel
1 1/2 liter groentenbouillon
peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de bouillon in een aparte kookpot op een zacht vuur.
  • Reinig en borstel de moreljespaddestoelen.
  • Doe 20 gr boter en 10 cl water in een pot en kook hierin de paddestoelen gedurende 8 minuten op een zacht vuur!
  • Pel de ajuin en hak ze fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een kookpot op een heet vuur.
  • Laat er de ajuin in eventjes in bruinen.
  • Doe er dan de rijst bij en roer dit om gedurende 2 minuten.

  • Giet er nu een opscheplepel bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Zet het vuur op een lage stand.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe.
  • Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de paddestoelen, boter en peterselie bij. Kruid met peper en zout. Meng dit voorzichtig zodat de paddestoelen niet tot moes herleid worden.
  • Haal de pot van het vuur en zet het deksel erop. L aat de risotto 3 minuten afkoelen alvorens de serveren.


Wijn

Crozes Ermitage rouge
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page