Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Risotto met grijze garnalen en look
 
01.01.2003 -risotto-garnalen

Risotto met grijze garnalen en look

« 

En dan nu de Belgische risotto, daar bedoel ik dan mee de risotto waaraan de Belg niet zal kunnen weerstaan want onze goddelijke grijze garnaal is er mee gemoeid.

 » 
Type

voorgerecht - hoofdschotel - risotto - rijst - grijze garnalen - look

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding : 30 min – kooktijd : 25 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

350 gr ronde rijst (carnaroli of arborio)
250 gr gepelde grijze garnalen
4 rauwe grijze garnalen
40 gr zachte boter
3 tenen look
3 eetlepels olijfolie
1 glas droge witte wijn
2 liter visbouillon
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie
grof zeezout
peper


Bereiding

  • Pel de look en pers ze fijn met een lookpers. Hou een halve teen geperste look apart.
  • Laat 20 gr boter smelten in een kookpot op een zacht vuur.
  • Voeg er de look aan toe en laten bruinen gedurende 3 minuten.
  • Meng er dan de rijst onder en laat dit nog eventjes bruinen.
  • Giet er dan de wijn bij en laat die al roerende verdampen gedurende 1 minuut.
  • Doe er dan de grijze garnalen bij en meng.
  • Verwarm de bouillon in een aparte kookpot op een zacht vuur.
  • Giet er nu 3 opscheplepels bouillon bij de rijst en blijf voordurend roeren.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe.
  • Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.
    Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de boter en peterselie bij. Kruid met peper en zout.
  • Nog eens goed mengen.
  • Haal de pot van het vuur en laat deze, met het deksel erop 4 à 5 minuten afkoelen.
  • Verwarm ondertussen olijfolie in een pan en voeg er de halve teen look aan toe.
  • Bak er dan 4 rauwe garnalen in gedurende 2 minuten per zijde.

Presentatie :

  • Serveer de risotto in diepe borden en versier met een gebakken garnaal.
  • Serveer warm.

Wijn

Een fruitige witte wijn zoals vb. Muscadet. Zeer koel serveren.
.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page