Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Risotto met courgettebloemen
 
01.01.2003 -risotto-courgette

Risotto met courgettebloemen

« 

Dit is een risotto met een zeer subtiel parfum : de geel-oranje bloemen van de courgette (eierplant).

 » 
Type

voorgerecht - risotto - rijst - courgettebloemen - parmezaanse kaas - safraan

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd 20 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

200 gr ronde rijst( carnaroli of arborio )
12 courgettebloemen
2  zeer dunne sneden licht gezouten spek                                     
60 gr boter
30 gr fijngehakte ajuinen
25 gr fijngesneden merg
25 gr geraspte parmezaanse kaas
50 cl bouillon van gevogelte
4 cl room
4 cl saus van een gebraden kip                                 
5 cl witte wijn
1 cl extra vierge olijfolie
2 gr safraan

peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de bouillon in een kookpot op een zacht vuur.
  • In een tweede kookpot, giet je een eetlepel bouillon. Doe er de ajuin en het merg bij en laat dit enkele minuten stoven.
  • Voeg er dan de rijst en safraan aan toe.
  • Verlaag het vuur naar een gemiddelde stand en giet de witte wijn in de pot.
  • Meng gedurende 1 minuut.
  • Giet er nu de bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Zet het vuur op een lage stand.
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de boter, room en de parmezaanse kaas bij. Kruid met peper en zout.
  • Snij de courgettebloemen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de rijst.

Presentatie:

  • Serveer de risotto in een diep bord. Besprenkel met jus van gebraden kip en olijfolie.
  • Serveer met 2 krokant, gebakken reepjes spek.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page