Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Risotto met boleet en mascarpone
 
01.01.2003 -Hoofdschotel-risotto

Risotto met boleet en mascarpone

« 

Een schitterende risotto die elk feestmaal kan voorafgaan. U kan dit voorgerecht dan als volgt aankondigen :« Il risotto al mascarpone con il funghi porcini ».

Risotto met m'n favoriete paddestoel en een heerlijk romige mascarpone.

 » 
Type

hoofdschotel - voorgerecht - risotto - rijst - boleet - mascarpone - parmezaanse kaas - witte wijn

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 30 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

350 gr Carnaroli of arborio rijst
200 gr verse boleten
50 gr Parmezaanse kaas
40 gr boter
2 sjalotten
2 tenen look
13 cl droge witte wijn
2 l bouillon (gevogelte of groenten bouillon)
4 eetlepels Mascarpone
1 eetlepel olijfolie
grof zeezout

peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de bouillon in een kookpot op een zacht vuur
  • Reinig en borstel de boleetpaddestoelen.
  • Snij ze dan in fijne schijfjes.
  • Pel de sjalotten en de look en hak ze fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een tweede kookpot op een heet vuur.
  • Voeg er de paddestoelen, look en sjalotten aan toe.
  • Laat dit 3 à 4 minuten bruinen.
  • Doe er dan de rijst bij en roer dit om gedurende 2 minuten.
  • Verminder het vuur naar een gemiddelde stand en giet de witte wijn in de pot.
  • Meng gedurende 1 minuut.
  • Giet er nu 5 opscheplepels bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Zet het vuur op een lage stand.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe.
  • Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de boter, mascarpone en de helft van de parmezaanse kaas bij. Kruid met peper en zout.
  • Doe er nog 1 grote lepel bouillon bij en meng.
  • Zet 't deksel op de pot en laat dit nog 3 à 4 minuten op een zacht vuur staan.
  • Serveer en strooi de andere helft van de parmezaanse kaas over de risotto.

Suggesties

De aangegeven hoeveelheid parmezaanse kaas is louter indicatief. Verhoog dus gerust de dosering, er bestaat geen enkele tegenindicatie !

Je kan er ook wat grof zout over strooien.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page