Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Vrijdag 17 augustus 2018  
Onthaal > recepten Risotto met erwtjes en safraan
 
01.01.2003 - risotto - safraan

Risotto met erwtjes en safraan

« Risotto met het subtiele parfum van safraan. » 
Type voorgerecht - hoofdgerecht - rijst - risotto - erwten - safraan
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding : 30 min – kooktijd : 25 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

350 gr Carnaroli of arborio rijst (ronde rijst)
4 handvol diepgevroren doperwten
2 zakjes safraan in poeder
75 gr zachte boter
1 kleine, fijngesneden ajuin
2 liter kippenbouillon
50 gr geraspte parmezaanse kaas
zeezout en zwarte peper

Bereiding

  • Laat 35 gr boter smelten in een grote pot op een gemiddeld vuur en fruit de ajuin gedurende 2 minuten. De ajuin mag niet bruinen maar moet glazig worden.
  • Voeg er de rijst bij, verwarm de rijst een 5-tal minuten, tot die een parelmoerige kleur heeft.
  • Giet er nu 3 opscheplepels bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Verminder het vuur, doe er de erwtjes bij en laat dit 2 à 3 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe.
  • Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de boter de helft van de parmezaanse kaas bij. Kruid met peper en zout.
  • Haal de risotto van het vuur, zet 't deksel op de pot en laat de risotto 3 à 4 minuten rusten.
  • Serveer de risotto in diepe, verwarmde borden.
  • Strooi de andere helft van de parmezaanse kaas over de risotto en serveer.

Suggesties

Deze risotto en gegrilde lamskoteletten.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page