Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Risotto met ricotta en spinazie
 
01.01.2003 -risotto - spinazie

Risotto met ricotta en spinazie

« 

Gebruik bij voorkeur ricotta gemaakt van schapenmelk. Zijn unieke smaak past perfekt bij de spinazie. Voor deze risotto is het ook van belang dat je de bouillon iets meer kruid dan anders. Let er wel op dat je maar weinig zout gebruikt.

 » 
Type voorgerecht - hoofdgerecht - rijst - risotto - spinazie - ricotta
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd

bereiding : 30 min – kooktijd : 25 min

Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen :

350 gr Carnaroli of arborio rijst (ronde rijst)
40 gr verse ricotta
40 gr zachte boter
1 versnipperde ajuin
2 liter kippenbouillon of groentenbouillon (maar dan goed gekruid)
350 gr verse spinazie, niet al te fijn gehakt
nootmuskaat
75 gr parmezaanse kaas
zeezout en zwarte peper

Bereiding

  • Laat 20 gr boter smelten in een grote pot op een gemiddeld vuur en fruit de ajuin gedurende 2 minuten. De ajuin mag niet bruinen maar moet glazig worden.
  • Voeg er de rijst bij, verwarm de rijst gedurende 5 minuten, tot die een parelmoerige kleur heeft.
  • Zet het vuur op een lage stand.
  • Giet er nu 3 opscheplepels bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe.
    Blijven roeren.
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is (12 à 15 minuten).
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de spinazie, ricotta, nootmuskaat en de helft van de parmezaanse kaas bij. Kruid met peper en zout en goed mengen.
  • Haal de risotto van het vuur, zet 't deksel op de pot en laat de risotto 3 à 4 minuten rusten.
  • Serveer de risotto in diepe borden en strooi er parmezaanse kaas over.

Suggesties

.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page