Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Risotto met pancetta en prei
 
01.01.2003 -risotto - pancetta

Risotto met pancetta en prei

« 

De perfekte combinatie :enkele sneden goudbruin, krokant gebakken pancetta en een risotto met prei.

Je kan in plaats van pancetta ook fijn gesneden spek gebruiken.

 » 
Type

voorgerecht - hoofdgerecht - rijst - risotto - pancetta - prei

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding : 35 min – kooktijd : 25 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

400 gr Carnaroli of arborio rijst (ronde rijst)
400 gr gijngesneden prei
200 gr fijngesneden pancetta
2 liter kippenbouillon of groentenbouillon
3 eetlepels olijfolie
50 gr zacht boter
50 gr parmezaanse kaas
zeezout en zwarte peper

Bereiding

  • Laat 25 gr boter smelten in een grote pot op een zacht vuur en fruit de prei gedurende 2 minuten. De prei mag niet bruinen maar moet glazig worden.
  • Voeg er de rijst bij, verwarm de rijst gedurende 5 minuten tot die een parelmoerige kleur heeft.
  • Giet er nu 3 opscheplepels bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe.
  • Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Haal de risotto van het vuur, zet 't deksel op de pot en laat de risotto 3 à 4 minuten rusten.
  • Bak ondertussen de pancetta in olijfolie.
  • Roer de risotto nog eens goed om.
  • Serveer de risotto in diepe, verwarmde borden, leg de krokante pancetta op de risotto en strooi er parmezaanse kaas over.

Warm opdienen!

Suggesties

Serveer deze risotto als voorgerecht of als bijgerecht bij gegrilde vis.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page