Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Risotto met venkel
 
01.01.2003 -risotto - venkel

Risotto met venkel

« 

Deze risotto met venkel kan je ook koud serveren.

 » 
Type

hoofdschotel - voorgerecht - rijst - risotto - venkel

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 45 min – kooktijd : 35 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

300 gr Carnaroli of arborio rijst (ronde rijst)
400 gr venkel (het witte deel in kleine blokjes gesneden)
1 halve koffielepel venkelzaadjes
1 fijngesneden ajuin
1 fijngesneden prei
¼ fijngesneden stengel selder
½ fijngesneden wortel
100 gr mager varkensgehakt
50 gr zachte boter
olijfolie
100 à 150 gr geraspte parmezaanse kaas
4 eetlepels room
1 glas droge, witte wijn
1 glas vleesbouillon
zwarte peper en zout

Bereiding

  • verwarm de boter en olijfolie in een grote pot op een warm vuur. Bak hierin de prei, wortel, selder en ajuin gedurende 5 à 8 minuten.
  • Voeg er de worst, venkel en venkelzaadjes aan toe. Goed mengen en enkele minuten laten bakken.
  • Doe er dan de rijst bij en verwarm de rijst gedurende 5 minuten tot die een parelmoerige kleur heeft.
  • Verwarm de bouillon in een aparte kookpot op een zacht vuur
  • Verlaag het vuur naar een gemiddelde stand en giet de witte wijn bij de rijst.
  • Meng gedurende 1 minuut.
  • Giet er nu 3 opscheplepels bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Zet het vuur op een lage stand.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe. Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de parmezaanse kaas en 4 eetlepels room bij. Kruid met peper en zout.
  • Roer alles nog eens goed om en laat dit nog enkele minuten op een zacht vuur staan.
  • Haal de risotto dan van het vuur, zet 't deksel op de pot en laat de risotto 3 à 4 minuten rusten.
  • Serveer de risotto in diepe, verwarmde borden en strooi er peterselie over.

Suggesties

Als je de risotto warm wil degusteren kan je hem eventueel bij een varkensgebraad of gegrilde lamskoteletjes serveren.

Koud serveer je deze risotto met een salade van gestoomde groenten.

Vos Commentaires

commentaire 20 02 2009 - 02:11 par jef [ site ]

kei lekker denk ik !!!

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page