Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Risotto met taleggio en salami
 
01.01.2003 - risotto - taleggio

Risotto met taleggio en salami

« 

Taleggio is een zachte kaas, vergelijkbaar met brie of camembert, uit het noorden van Italië. Wat de salami betreft kies je het best voor een relatief zachte salami zoals de Milanese.

 » 
Type voorgerecht - hoofdschotel - rijst - risotto - taleggio - salami
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 35 min – kooktijd : 25 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

350 gr Carnaroli of arborio rijst (ronde rijst)
200 gr taleggio-kaas in kleine blokjes gesneden
150 gr Milanese salami in kleine blokjes gesneden
40 gr zachte boter
1 fijngesneden ajuin
1 glas droge,witte wijn
2 liter kippenbouillon
zeezout
zwarte peper

Bereiding

  • Laat 20 gr boter smelten in een grote pot op een zacht vuur en bak de ajuin en de salami gedurende 2 minuten. De ajuin mag niet bruinen maar moet glazig worden.
  • Voeg er de rijst bij, verwarm de rijst gedurende 5 minuten tot die een parelmoerige kleur heeft.
  • Verwarm de bouillon in een aparte kookpot op een zacht vuur.

  • Verlaag het vuur naar een gemiddelde stand en giet de witte wijn bij de rijst.
  • Laat deze verdampen en blijf roeren.
  • Giet er nu 3 opscheplepels bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Zet het vuur op een lage stand.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe. Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de boter en taleggio bij. Kruid met peper en zout.
  • Roer alles nog eens goed om.
  • Haal de risotto van het vuur, zet 't deksel op de pot en laat de risotto 3 à 4 minuten rusten.
  • Serveer de risotto in diepe, verwarmde borden.

Suggesties

Zoals altijd is 't zeer belangrijk dat je een kwalitatief goede bouillon gebruikt.

Als je 't iets krachtiger van smaak verkiest kan je een pikantere en drogere salami gebruiken.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page