Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Risotto met krieken
 
01.01.2003 -risotto - krieken

Risotto met krieken

« 

Risotto met krieken in bladerdeeg.

 » 
Type

voorgerecht - hoofdgerecht - rijst - risotto - krieken - bladerdeeg

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd 45 minuten
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen

240 gr Carnaroli of arborio rijst (ronde rijst)
150 gr krieken

200 gr bladerdeeg
5 cl. Grappa
olijfolie
1 blad salie
5 cl witte wijn
50 gr parmezaanse kaas

1 fijngesneden ajuin
1 liter kippenbouillon

Bereiding

  • Ontpit de krieken.
  • Fruit de ajuin gedurende 3 à 4 minuten in olijfolie.
  • doe er de krieken bij.
  • Als de krieken beginnen te koken, flambeer je dit alles met grappa.
  • Verlaag het vuur naar een gemiddelde stand en giet de witte wijn erbij. Meng gedurende 1 à 2 minuten.
  • Voeg er de rijst bij, verwarm de rijst tot die een parelmoerige kleur heeft.
  • Giet er nu 3 opscheplepels bouillon bij en blijf voordurend roeren.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe.
  • Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is.(12 à 15 minuten)
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een beetje krokant is.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Haal de risotto van het vuur en laat deze afkoelen.
  • Schik het deeg op een met bloem bestrooide ovenplaat. Leg in het midden van het deeg de risotto strooi hierover de parmezaanse kaas.
  • Sluit het deeg en smeer het in met een eierdooier.
  • Dit gaat in de oven gedurende 20 minuten op 180°.


Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page