Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Risotto met boter en verse salie
 
01.01.2003 - risotto- boter

Risotto met boter en verse salie

« 

Normaal gebruikt men boter en salie bij een pastaschotel, maar je zal zien dat de associatie met risotto ook zeer lekker is.

 » 
Type

voorgerecht - hoofdgerecht - rijst - risotto - boter - salie

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding : 35 min – kooktijd : 25 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

350 gr Carnaroli of arborio rijst (ronde rijst)
50 gr zachte boter
2 bosjes verse salie
1 versnipperde ajuin
3 eetepels olijfolie
1 glas droge, witte wijn
2 liter kippenbouillon
60 gr geraspte parmezaanse kaas
zeezout en zwarte peper

Bereiding

  • Was 1 bosje salie in koud water, droog de blaadjes en snij ze dan fijn.
  • Pel en hak de ajuin fijn.
  • Laat 25 gr boter smelten in een grote pot en fruit de ajuin gedurende 2 minuten op een zacht vuur. De ajuin mag niet bruinen maar moet glazig worden.
  • Doe er dan de salie bij en laat dit opnieuw 2 minuten op een zacht vuur staan.
  • Voeg er de rijst bij, verwarm de rijst tot die een parelmoerige kleur heeft.
  • Giet er de witte wijn bij en laat deze gedurende 1 minuut verdampen terwijl je blijft roeren.
  • Verwarm de bouillon in een aparte kookpot op een zacht vuur.
  • Giet er nu 3 opscheplepels bouillon bij de rijst en blijf voordurend roeren.
  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe.
    Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Bak ondertussen gedurende 2 minuten het 2de bosje salie in olijfolie. Dep ze goed met keukenpapier.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de boter en de helft van de parmezaanse kaas bij. Kruid met peper en zout.
  • Haal de risotto van het vuur, zet 't deksel op de pot en laat de risotto 3 à 4 minuten rusten.
  • Strooi de andere helft van de parmezaanse kaas en de gebakken salie over de risotto.

Suggesties

Bouillon is 'n zeer belangrijk ingrediënt van risotto, kies dus voor goede kwaliteit.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page