Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Risotto met asperges en bonen
 
01.01.2003 -risotto - asperges

Risotto met asperges en bonen

« 

Een risotto om bij wit vlees of vis te serveren. Een beetje tijd en aandacht zijn de enige vereisten om dit recept met succes te realiseren.

 » 
Type voorgerecht - hoofdgerecht - rijst - risotto - asperges - bonen
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 30 min - kooktijd : 20 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen

500 gr Carnaroli of arborio rijst (ronde rijst)

1 jonge ajuin
100 gr gepeulde doperwten                   
100 gr asperges
100 gr gepeulde bonen                             
150 gr boter
100 gr parmezaanse kaas
2 liter bouillon
Platte peterselie
olijfolie
fijn zout
Peper

Bereiding


bereiding van de ingrediënten

  • Pel en versnipper de ajuin.
  • Rasp de parmezaanse kaas
  • Was en hak de peterselie fijn.
  • Kook de bonen gedurende 1 minuut in water.

bereiding

  • Fruit de erwten in een beetje olijfolie. Giet er dan een half glas water bij en laat ze gedurende 20 minuten koken op een zacht vuur.
  • Verwarm olijfolie in een tweede pot en fruit hierin de ajuinen op een zacht vuur.
  • Voeg er de rijst bij, verwarm de rijst tot die een parelmoerige kleur heeft.
  • Giet er nu 5 opscheplepels bouillon bij en blijf voordurend roeren.

  • Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen voeg er je opnieuw een grote lepel bouillon aan toe.
  • Blijven roeren.
  • Herhaal deze handeling totdat de rijst gekookt is (ongeveer 15 minuten).
  • De rijst is klaar als hij al dente, dus nog een klein beetje krokant is.
  • Hij moet smelten in de mond maar het binnenste van de rijst moet nog krokant zijn.
  • Zodra de rijst klaar is doe je er de groenten, de parmezaanse kaas en kleine stukjes boter bij. Roer dit alles nog eens goed onder elkaar.
  • Strooi de peterselie over de risotto en serveer.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page