Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Tagliatelle met inktvisjes
 
01.01.2003 -pasta - inkvis

Tagliatelle met inktvisjes

« 

Deze pastaschotel doet mij zo weer belanden op een terras aan de Italiaanse Riviera. Verse pasta en fijne inktvisjes, een zonnig gerecht toch?!

 » 
Type

hoofdgerecht - pasta - tagliatelle - inktvis - zeevruchten - witte wijn

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 20 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4-6 personen

1 kg schoongemaakte, kleine inktvisjes
500 gr verse tagliatelle
400 gr tomatenpuree
250 gr Parijse paddestoelen
100 gr gepelde roze garnalen
20 cl droge witte wijn
2 cl Cognac
3 tenen look
1 kleine rode peper                        
15 cl olijfolie
2 stengels platte peterselie
citroensap
peper en zout

Bereiding


Bereiding van de taglaitelle:

  • Breng veel water aan de kook in een ruime pot en voeg wat zout en olijfolie toe aan het water.
  • Kook de tagliatelle totdat ze al dente zijn. (nog een heel klein beetje krokant). Enkele minuten is meestal genoeg.
  • Laat de tagliatelle even uitlekken in een vergiet en laat er dan even koud water overlopen. Laat ze dan opnieuw uitlekken en giet er een beetje olijfolie over.

Bereiding van de saus :

  • Borstel en reinig de paddestoelen en snij ze in fijne schijven.
  • Sprenkel wat citroensap over de paddestoelen zodat ze niet zwart worden.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan op een gemiddeld vuur. Gooi er de paddestoelen bij, zet het deksel op de pan en laat ze 5 minuten sudderen zodat ze hun vocht verliezen.
  • Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een andere pan op een heet vuur. Voeg er de in stukjes gesneden calamars, look en de rode peper aan toe.
  • Na 3 à 4 minuten giet je er de witte wijn en cognac over. Verlaag de temperatuur en laat de witte wijn voor de helft verdampen.
  • Doe er dan de tomatepuree bij, zet het deksel op de pan en laat dit 10 minuten sudderen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg er de paddestoelen, garnalen en taglaitelles bij, meng en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
  • Strooi er wat peterselie over alvorens te serveren.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page