Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Tagliatelle met boleet en rode safraan
 
01.01.2003 -pasta - tagliatelle

Tagliatelle met boleet en rode safraan

« 

Hoe één orientaals kruid een verrassend en zeer geslaagd resultaat kan geven aan een eenvoudige pastaschotel. Een typisch Zuid Italiaans recept van tagliatelle, boleet ,de koningin van de paddestoelen en safraan.

 » 
Type

hoofdschotel - pasta - tagliatelle - boleet - paddestoelen - safraan

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 20 min – marineren : 2 u – kooktijd : 10 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

500 gr tagliatelle
300 gr kleine, verse boleetpaddestoelen (tijdens 't seizoen) of 40 gr gedeshydrateerde boleetpaddestoelen (buiten 't seizoen)
50 gr geraspte parmezaanse kaas
10 cl olijfolie
10 gr zachte boter
1 takje verse rozemarijn
½ koffielepel safraan in poeder
zout en zwarte peper

Bereiding

rozemarijnolie :

  • Verwijder 't steeltje van de rozemarijn en hak de naaldjes in 2 à 3 stukjes. Giet 2 eetlepels olijfolie over de naaldjes en laat dit 2 uur weken.


paddestoelen :

  • Reinig de paddestoelen en snij ze dan in fijne schijfjes.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie en 10 gr boter in een grote pan op en gemiddeld vuur.
  • Kruid met peper en zout op 't einde van de baktijd.
  • Laat de pan op een heel zacht vuur staan.
  • Bak hierin de paddestoelen gedurende 5 minuten. Regelmatig voorzichtig omroeren.

tagliatelle :

  • Meng de safraan met een klein beetje warm water.
  • Giet dit dan in een pot gevuld met 4 liter koud water.
  • Meng en breng het water aan de kook. Voeg er de resterende olijfolie en een beetje zout aan toe.
  • Kook hierin gedurende 3 à 5 minuten de tagliatelle al dente (zacht van buiten en nog een beetje krokant van binnen).
  • De pasta uitlekken en bij de paddestoelen voegen. Giet er de rozemarijnolie voer en dit dan voorzichtig mengen.
  • Laat de pan nog enkele minuten staan op een heel zacht vuur.

presentatie :

  • Serveer de tagliatelle in een verwarmd diep bord en strooi hierover parmezaanse kaas.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page