Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Pesto rosso
 
01.01.2003 -saus-pesto

Pesto rosso

« 

Deze rode pesto is natuurlijk een variant op de traditionele groene pesto waaraan oa. verse en gedroogde tomaten werden toegevoegd.

 » 
Type

saus - pesto - tomaten - gedroogde tomaten - look - basilicum - amandelen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 35 min – kooktijd : 10 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen :

200 gr tomaten
10 gedroogde tomaten in olijfolie
2 tenen look
1 bussel verse basilicum
100 gr verse amandelen
3 eetlepels olijfolie
zout
zwarte peper


Gerei :

elektrische mixer of keukenrobot

Bereiding

 

  • Was de tomaten, snij ze eerst in twee en laat ze uitlekken.  Snij ze vervolgens in kleine blokjes.
  • Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snij ze dan in kleine blokjes.
  • Kook de amandelen in water gedurende 5 à 10 minuten.
  • Spoel ze dan af met koud water, droog ze grondig.
  • Reinig de basilicum en hak ze fijn.
  • Pel de look en hak deze fijn.
  • Mix dan de tomaten, verse en gedroogde met de amandelen, look en basilicum.
  • Kruid met peper en zout.
  • Mix dan op maximale snelheid en giet er geleidelijk aan de olijfolie bij.

Presentatie :

  • Serveer steeds koude pesto op warme pasta.

Suggesties

Deze rode pesto gaat goed samen met pecorino. Strooi dus gerust enkele lepeltjes geraspte pecorino over de pasta.

Bewaar de pesto in een hermetisch sluitbare bokaal en in de koelkast.

Als de pesto zwemt in de olie kan je hem 1 à 2 weken bewaren.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page