Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Ravioli met ricotta
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - ravioli

Ravioli met ricotta

« 

De ricotta, marjolein en citroenschil geven aan deze ravioli een zeer zachte smaak. Typisch voor de gerechten uit Abruzzo waar de puristen enkel suiker en kaneel als smaakmakers gebruiken in deze bereiding.

 » 
Type

hoofdgerecht - pasta - ravioli - ricotta - eieren - ciroenschil

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding: 25 mn – rusttijd voor het deeg : 1 u – kooktijd : 4 à 6 mn
Oorsprong Italie - Abruzzo
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 6 personen :
Ingrediënten voor het raviolideeg :

400 gr bloem van harde tarwe (durum)
4 eieren
zout


Ingrediënten voor de vulling
:

250 gr ricotta
6 eierdooiers
marjolein
schil van 1 citroen
zout
kristalsuiker
kaneel (in poeder)

Bereiding

 

Bereiding van de ravioli :

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het totdat je een soepel, homogeen deeg hebt.
  • Maak van het deeg een bol en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol met de hulp van een deegrol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 à 3 mm.
  • Snij hieruit vierkantjes van 3 cm per zijde.

Bereiding van de vulling :

  • Meng in een kom de ricotta, eierdooiers, fijngesneden marjolein, suiker, zout, kaneel en geraspte citroenschil.
  • Vul de ravioli's met dit mengsel. Sluit de ravioli's dan goed door met je vingers de randen dicht te drukken.

Koken van de ravioli :

  • Kook de ravioli in een grote pot gevuld met licht gezouten water gedurende 4 à 6 minuten.
  • Laat de ravioli goed uitlekken alvorens te serveren.

Suggesties

Je kan eventueel een saus op basis van tomaten, look en parmezaanse kaas serveren bij deze ravioli.

De marjolein kan je ook vervangen door peterselie.


Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page