Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Macaroni met sardienen en tomaten
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - macaroni

Macaroni met sardienen en tomaten

« 

Een typisch gerecht uit Sardinië. Sardienen, tomaten en pasta, hoe authentiek kan je zijn ?

Kies bij voorkeur korte macaroni's of penne rigato zodat de saus binnenin de pasta kan sijpelen.

 » 
Type

hoofdgerecht - pasta - macaroni - sardienen - ansjovis - tomaten - penne - rozijnen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 45 min – kooktijd : 35 min
Oorsprong Italie - Sardinië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:

500 gr korte macaroni of penne rigate
300 gr filets van verse sardienen
2 ansjovissen op zout
4 grote rijpe tomaten
30 gr rozijnen
30 gr pijnboompitten
1 kleine ajuin
1 venkel
4 eetlepels olijfolie
1 mespuntje safraan (in poeder)
zout
zwarte peper

Bereiding

bereiding van de ingrediënten :

  • Snij de sardienen (filets) in kleine stukjes.
  • Spoel de ansjovissen af met koud water en droog ze af. Snij de ansjovissen in kleine stukjes.
  • Laat  de rozijnen weken in een kom gevuld met lauw water. Laat ze uitlekken net voordat je ze gebruikt in de bereiding van de saus.
  • Pel en hak de ajuin fijn. Pel de tomaat en plet ze met een vork.
  • Was en snij de venkel in kleine stukjes.
  • Vul een klein kommetje met warm water en los de safraan hierin op.



bereiding van de saus :

  • Verwarm de olijfolie in een grote kookpot op een gemiddeld vuur. Laat de ajuin 5 minuten stoven terwijl je regelmatig eens roert.
  • Na 5 minuten doe je er de tomaten, venkel, uitgelekte rozijnen en pijnboompitten bij
  • Kruid met peper en zout en laat dit alles gedurende 10 minuten koken. Regelmatig omroeren.
  • Verlaag het vuur naar een kleine stand en doe er dan de sardienen en ansjovissen bij. Meng alles goed ondereen en laat dit nog 5 minuten op een zacht vuur sudderen.


bereiding van de pasta :

  • Kook de pasta al dente, in gezouten water in een grote kookpot.
  • Volg de instrukties op de verpakking.
  • De pasta goed laten uitlekken na het koken en voeg ze dan aan de saus toe.

 

afwerking :

  • Pasta en saus goed mengen gedurende 2 minuten op een zacht vuur.
  • Serveer de pasta op een verwarmde schotel en versier eventueel met de zachte, groene takjes van de venkel.

Suggesties

Deze bereiding kan je ook in de oven gratineren.

Als je de saus en pasta gemengd hebt, giet je dit in een overschotel en strooi je er geraspte pecorinokaas over. Je zet de schotel dan 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page