Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 augustus 2018  
Onthaal > recepten Semifreddo van amandelen met witte chocoladesaus met bessen
 
01.01.2003 -dessert - taart

Semifreddo van amandelen met witte chocoladesaus met bessen

« 

Een koud en warm dessert gemaakt van gekoelde nougatine en stekelbesjes en daarover giet je een warme chocoladesaus.

 » 
Type

dessert - nagerecht - taart - amandelen - chocolade - witte chocolade - stekelbessen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 30 minuten
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 6 personen :

125 gr amandelen
175 gr kristalsuiker           
2 eetlepels water
27,5 cl volle verse room    
3 eiwitten
1 schaaltje stekelbessen                  

Saus :

250 gr verse stekelbessen              
350 gr witte chocolade
½  geraspte tonkanoot                 

Bereiding

bereiding van de ingredienten :

  • Verwarm de oven op 220°. Giet de room in een kom en plaats deze in de diepvries.
  • Grill de amandelen gedurende 4 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en hak ze dan in grove stukjes.

 


bereiding van de semifreddo :

  • Maak een caramel van het water en de helft van de suiker. Giet het water en de suiker in een kookpot op een gemiddeld vuur en laat dit 4 à 5 minuten koken.
  • Haal de pot van het vuur en meng de amandelen met de caramel. Gebruik een houten lepel. Spreid deze caramel op een plaat voorzien van een anti-aanbaklaag of een marmeren werkplank.Laat de caramel afkoelen en verharden.
  • Breek de caramel dan in kleine stukjes en mix ze eventjes in uw mixer.
  • Haal de room uit de diepvries en klop ze op tot slagroom.
  • Klop de eiwitten goed op in een kom en meng er de rest van de suiker onder.
  • Lepel er dan voorzichtig de opgeklopte room, stukjes caramel en bessen door.
  • Vul hiermee de glazen waarin je dit dessert zal serveren. Vul de glazen voor 3/4 en zet ze 2 uur in de diepvries.

Ondertussen maak je de chocoladesaus.

  • Smelt de chocolade in een kom die je in een bain-marie (warmwaterbad) plaatst.
  • Voeg er de geraspte Tonka-noot en de bessen aan toe. Mengen en dan 1 uur laten afkoelen.

Presentatie :

  • Giet de chocoladesaus in de glazen gevuld met de semifreddo.

 

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page