Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Venitiaanse sabayon met aardbeien
 
01.01.2003 -dessert - sabayon

Venitiaanse sabayon met aardbeien

« 

Heerlijke aardbeien bedekt onder een wolk van sabayon met Marsala bereidt.

 » 
Type Dessert - Sabayon - aardbeien - Marsala
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 20 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

4 eierdooiers
10 cl Marsala
100 gr poedersuiker
250 gr aardbeien

Bereiding

  • Was de aardbeien, verwijder 't steeltje en snij ze in de lengte in vier stukjes.
  • Meng de eierdooiers met de suiker en de marsala in een kom.
  • Plaats deze kom in een warmwaterbad (bain-marie) aan 60 à 70°.
  • Opkloppen gedurende 10 à 15 minuten totdat de mengeling een stevige, luchtige mousse is.
  • De sabayon is klaar als hij blijft plakken aan de klopper en dan in een trage straal terugloopt in de kom.
  • Verdeel de aardbeien over grote, bolle glazen en giet er de sabayon over.


Suggesties

Sommige recepten voegen opgeklopte room toe aan de bereiding.

Maar ik vind dat dit het luchtige van een sabayon teniet doet.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page