Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Mozzarella en tomaten met een pesto van kappertjes
 
01.01.2003 -voorgerecht - mozzarella

Mozzarella en tomaten met een pesto van kappertjes

« 

Een zomers gerecht, lekker fris en licht.

Aan het klassieke mozzarella met tomatenrecept heb ik een pesto met kappers toegevoegd.

 » 
Type

voorgerecht - salade - mozzarella - tomaten - pesto - kappers

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding: 15 mn
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

250 gr mozzarella bufflonne
50 gr kappers (in bokaal)
4 tomaten
2 tenen look
70 gr pijnboompitten of gepelde amandelen
100 ml extra vierge olijfolie
½ bussel verse basilicum
grof zeezout
zwarte peper


gerei :

elektrische mixer of keukenrobot

Bereiding

Bereiding van de pesto:

  • Spoel de kappers en droeg ze goed af met keukenpapier.
  • pel de look en hak ze fijn.
  • Hak de pijnboompitten of amandelen fijn.
  • Mix de kappers, look en pijnboompitten (of amandelen) en 80 ml olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.

Bereiding van de salade:

  • Was de tomaten.
  • Laat de mozzarella uitlekken.
  • Snij beiden in schijven van 1/2 cm.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Schik afwisselend de schijfjes tomaat en mozzarella in een groot bord. Leg ze gedeeltelijk over elkaar en in cirkels op het bord.
  • Giet er wat olijfolie over en kruid met grof zout en peper.
  • Leg ook nog 2 koffielepels kappers ergens op de zijkant van het bord.
  • Strooi de basilicum en enkele kappers over de schotel en serveer.

Suggesties

Met een heerlijk vers, krokant Frans brood (baguette)

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page