Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Koude lasagne met asperges
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - lasagne

Koude lasagne met asperges

« Een origineel idee om zomerse groenten te degusteren.  » 
Type hoofdgerecht - lasagne - ansjovis - groenten - asperges -olijven
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 30 min - kooktijd : 15 min - Marinade : 1 uur
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 6 personen:

12 vellen lasagne                                  
4 filets van ansjovissen op zout                 
200 gr tomaten
300 gr groene asperges
200 gr gepeulde groene bonen                          
100 gr zwarte olijven
100 gr groene olijven
1 bussel basilicum
4 dl olijfolie
1 dl balsamicoazijn
50 gr parmezaanse kaas
50 gr ricotta
wit Sarawakpeper
zout van Maldon

Bereiding

  • Leg de ansjovissen gedurende 20 minuten in water en vervang het water tweemaal.
  • Schil de asperges en kook ze een 5-tal minuten in licht gezouten water. Ze moeten gekookt maar nog krokant zijn.
  • Goed laten uitlekken.
  • Kook de bonen gedurende 2 minuten in gezouten water, spoel ze dan onder koud water en peul (zaden uit de peul halen) ze.
  • Schil de tomaten en verwijder de zaden. Goed laten uitlekken.
  • Ontpit de olijven. Versnipper de basilicum.
  • Snij de ricotta in fijne reepjes.
  • Rasp de parmezaanse kaas met geen al te fijne rasp.


bereiding:

  • Snij de olijven en ansjovissen in kleine stukjes. Snij de tomaten in iets grotere blokjes.
  • Snij de aspergetoppen eraf en hou ze apart. snij de rest van de asperges in kleine schijfjes.
  • Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, olijven, ansjovissen, bonen, tomaten en asperges (niet de toppen). Kruid met peper en zout en doe er de helft van de basilicum bij. Laat deze vinaigrette 1 uur marineren.
  • Begin na 30 minuten de vellen lasagne te koken in gezouten water. Spoel ze even af onder koud water en laat de pasta goed uitlekken.

Per persoon :

  • Schik 1 vel lasagne op een bord. Bedek dit met de groenten en ricotta en leg er dan een tweede vel lasagne bovenop .
  • Strooi hierover de basilicum en parmezaanse kaas.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page