Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Gnocchi van griesmeel
 
01.01.2003 -bijschotel - gnocchi

Gnocchi van griesmeel

« 

We hebben de aardappelen uit het basisrecept vervangen door griesmeel.

Een origineel idee dat goed zal smaken bij osso bucco.

 » 
Type

bijschotelgnocchi - griesmeel - parmezaanse kaas

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd 30 min
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

1 liter melk
200 gr griesmeel
100 gr boter
100 gr gerapste Parmezaanse kaas
4 eierdooiers
zonnebloemolie
Nootmuskaat

peper en zout

Bereiding

  • Laat 75 gr boter smelten in een grote pot op een hoog vuur.
  • Giet er de melk bij. Net vòòr de melk begint te koken haal je de pot van het vuur.
  • Roer er nu geleidelijk het meel onder met een klopper, zodra dit mengsel begint aan te dikken vervang je de klopper door een houten lepel of spatel.
  • Kruiden met peper, zout en nootmukaat.
  • Zet de pot terug op het vuur gedurende 15 minuten en blijf roeren.
  • Doe er dan de kaas bij en blijf roeren totdat het deeg zacht en blinkend is.
  • Besmeer een keukenplank met olie en spreid er het deeg over in een laag van 1 cm.
  • Laat het deeg afkoelen en snij er dan ovalen vormpjes uit van ongeveer 2 cm op 1 cm.
  • Schik deze gnocchis in een overschotel en giet er de gesmolten boter over.
  • Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200° totdat de gnocchis licht gebruind en warm zijn.
  • Warm opdienen.

Suggesties

Je kan de kaas eventueel vervangen door bieslook, fijne kruiden, enfin probeer zelf een paar dingetjes maar uit.

Vos Commentaires

commentaire 06 08 2011 - 00:38 par Nancy

Nu ja, origineel...dit is een klassieke gnocchi alla Romana....Deze gnocchi worden altijd van griesmeel i.p.v. aardappel gemaakt.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page