Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Gegratineerde aubergine met parmezaans kaas
 
01.01.2003 -bijgerecht - aubergine

Gegratineerde aubergine met parmezaans kaas

«  » 
Type Bijgerecht - aubergine of eierplant - parmezaanse kaas - mozzarella - tomaten
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 30 minuten bereiding - 30 minuten kooktijd
Oorsprong Italië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 4 personen :

Bereiding

  • Verwijder de steeltjes van de peterselie en hak de blaadjes zeer fijn.
  • Hak de basilicumblaadjes iets grover.
  • Pel de look en hak deze zeer fijn.
  • Rasp de parmezaanse kaas.
  • Snij de mozzarella in fijne schijfjes van 2-3 mm en laat ze uitlekken.

Bereiding van de saus

  • Pel de tomaten (dit kan je vergemakkelijken door ze 2 minuten onder te dompelen in kokend water) en verwijder de pitten.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een steelpan op een gemiddeld vuur.
  • Voeg de fijngehakte bladpeterselie en look toe.
  • Laat ze 3 minuten bruinen en blijf roeren.
  • Voeg de tomaten toe en sprenkel hierover de suiker.
  • Peper en zout.
  • Laat dit 1 uur op een zacht vuren koken.
  • De saus moet vrij dik worden dus laat het gerust nog wat langer koken indien nodig. Als de saus te dik is kan je er een beetje kippenbouillon aan toevoegen.
  • Plet de tomaten  en voeg de basilicum toe.

Bereiding van de aubergines

  • Snij de aubergine in de lengte, in schijven van 4-5 mm.
  • Strooi bloem in een diep bord en wentel de aubergineschijven hier even in.
  • Verwarm 10 cl olijfolie in een hete pan. Zorg ervoor dat de olie niet begint te roken !!
  • Bak de schijven gedurende 2-3 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Dep de gebakken schijven met een keukenrol.

Bereiding van de schotel

  • Wrijf een ovenschotel in met olijfolie en eventueel met look.
  • Bedek de bodem met een laag aubergines.
  • Bestrooi die met parmezaanse kaas.
  • Daarop leg je een laag mozzarella.
  • Dit overgiet je met de tomatensaus.
  • Herhaal deze volgorde en eindig met een laag mozzarella.
  • Plaats de schotel in een voorverwamde oven (200°) gedurende ongeveer 30 minuten.

Suggesties

Kies een gewone mozzarella in plaats van de "mozzarella di bufala" omdat die voor dit gerecht teveel water bevat.

Deze gegratineerde schotel is een goed bijgerecht bij lam, schaapsbout of nog bij osso buco

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page