Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 25 november 2017  
Onthaal > recepten Kip gemarineerd in Chimay Bleue trappistenbier
 
01.01.2003 -hoofdschotel - gevogelte

Kip gemarineerd in Chimay Bleue trappistenbier

« 

Het bier Chimay bleue heb ik leren appreciëren door mijn grootmoeder, groot amateur van trappistenbieren.  Op mijn beurt wil ik je dus laten kennis maken met de mogelijkheden van dit bier in de keuken.

 » 
Type

hoofdschotel - gevogelte - kip - bier - marinade - paddestoelen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd marineren :12 uur - bereiding : 2 uur
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:


1 grote hoevekip
75 cl bier Chimay bleue
250 g Parijse paddestoelen (Parijse champignons)
250 gr zeer dun gesneden gerookt spek
2 grote ajuinen
15 grelot ajuinen                                                              
2 tenen look
2 grote wortelen
1 stengel selder
50 gr boter
4 kruidnagels
½ koffielepel kaneel in poeder
peper en zout
1 takje tijm
2 laurierblaadjes

Bereiding

Bereiding van de marinade:

  • Snij de kip in stukken. Pel de look, ajuinen en wortelen. Snij de wortelen en selder in kleine blokjes. Hak de ajuin en de look fijn. Snij de spek in kleine blokjes.
  • Leg de kip, selder, look, ajuinen, wortel en spek in een kom en giet er het bier bij.
  • Voeg er de kruidnagels, tijm, laurier en kaneel aan toe en dek de kom af.
  • Zet de kom gedurende 12 uur in de koelkast.

Bereiding:

  • Pel de ajuinen en kuis de paddestoelen.
  • Verwijder de stukken kip uit de marinade en laat ze goed uitlekken.
  • Haal de kruidnagels uit de marinade. Zeef de marinade zodat het bier van de groenten gescheiden zijn.
  • Laat de boter smelten in een kookpot op een gemiddeld vuur en laat daarin de stukken kip braden gedurende 10 minuten. Voeg er dan de ajuinen, de paddestoelen, en de gemarineerde groenten en spek aan toe.
  • Na 5 minuten giet je er het bier terug over, zet een deksel op de pot en laat dit op een gemiddeld vuur staan gedurende 1U30 tot 2U.
  • Haal er dan de stukken kip uit en hou deze apart.
  • Verwijder ook de ajuinen, paddestoelen en spek en hou ook deze apart.
  • Zeef het kookvocht, giet het opnieuw in een kookpot op een hoog vuur en laat het inkoken.
  • Meng er dan 25 gr boter onder. Tenslotte voeg je er de spek, ajuinen en de paddestoelen aan toe. Peper en zout naar eigen smaak.
  • Na nog 1 minuutje is de saus klaar.
  • Giet wat saus (met de ajuinen, spek en paddestoelen) in een bord leg daarop een stuk kip en serveer.

Suggesties

Dit recept kan met verschillende soorten bier worden gemaakt. Ik raad wel aan bruin bier te gebruiken zoals trappistenbier van Westmalle of Rochefort. Deze bieren zijn ook aan te raden bij de bereiding van Vlaamse karbonade.

Je kan ook proberen 1 à 2 koffielepels Luikse Siroop toe te voegen aan de bereiding.

Wijn

Madiran Château Bouscassé Vieilles Vignes 2000

Vos Commentaires

commentaire 06 07 2010 - 02:34 par nils

Marinade is veel te zwak, kip heeft bij mij 24 u gemarineerd en had nog geen smaak.

Saus valt wel wat van te maken maar toch niet met het recept te volgen. Ook is anderhalf uur koken veel te lang voor de kip
maar dat weten we dan ook weer:)

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page