Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Omelet met Mechelse asperges
 
01.01.2003 -hoofschotel - asperges

Omelet met Mechelse asperges

« Profiteer tijdens het seizoen van de Mechelse asperges om naast de klassieker "Asperges op z'n Vlaams" ook dit recept eens uit te proberen. Recept dat ook 'n "Mechels omelet" heet. » 
Type hoofdschotel - omelet - eieren - asperges - witte asperges
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 25 minuten
Oorsprong België - Mechelen
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 2 personen :

12 witte asperges van Mechelen
6 grote, verse eieren
30 cl melk
20 gr gezeefde bloem
50 g boter
olie
nootmuskaat
peper, zout

Bereiding

Bereiding van de asperges

  • Verwijder het harde stengelgedeelte van de asperge en schil de asperge met een dunschiller. Je begint vanaf een 4-tal centimeter onder de top te schillen en naar beneden toe.
  • Bind de asperges eventueel samen om te vermijden dat ze breken tijdens het koken en zodat je ze gemakkelijker kan verwijderen uit de pot na het koken.
  • Kook de asperges in licht gezouten water gedurende 10 à15 minuten, naargelang de dikte van de asperges.
  • Leg de asperges niet onmiddellijk in kokend water.
  • Laat de asperges goed uitlekken na 't koken en snij je dan in stukjes. Bewaar de toppen apart.


Bereiding van de bechamelsaus

  • Laat 25 gr boter smelten op een zacht vuur.
  • Voeg er geleidelijk de bloem aan toe en blijf roeren. Laat dit 5 minuten koken en blijf steeds roeren.
  • Breng de melk aan de kook in een pan en voeg er al roerend de boter-bloem aan toe.
  • Laat dit 15 minuten op een zacht vuur staan en blijf erin roeren.
  • Voeg er peper, zout en nootmuskaat aan toe.


Bereiding van het omelet

  • Breek de eieren in en grote kom en klop ze goed los. Meng er vervolgens de saus en de asperges onder.
  • Giet wat olie en boter in een pan.
  • Zodra deze vetstof begint te schuimen giet je er de eieren-asperges in en bak ze gedurende 3-4 minuten per zijde, totdat het omelet goudbruin is.
  • Verdeel alvorens op te dienen de aspergepunten over het omelet.
     

Suggesties

Wat mij betreft zou ik er ook wat geraspte Parmesaanse kaas over strooien.
En dan is er natuurlijk de morielje paddestoel die ook zalig zou smaken in dit omelet.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page