Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Tartiflette
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - kaas

Tartiflette

« Dit recept komt uit de Franse regio Savoie. Een hartige schotel waarmee de bergbewoners de winters doorkwamen en een afwisseling gaf voor kaasraclette en fondue.  » 
Type Hoofdgerecht - traditionneel recept - aardappelen - kaas - witte wijn - gerookt spek
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 40 minuten
Oorsprong Frankrijk
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 4 personen :

Bereiding

  • Pel de ajuin en sjalotten en hak ze fijn.
  • Schil de aardappelen.
  • Snij de spek in kleine stukjes.
  • Pel de look.
  • Snij de korsten van de Reblochon kaas en snij de kaas in dikke plakken.
  • Was de bladpeterselie en hak ze fijn.
  • Kook de aardappelen gedurende 15 minuten, laat ze niet volledig gaar worden.
  • Laat het eendenvet smelten in een hete pan.
  • Bak de spekjes, ajuin en sjalotten gedurende 5 minuten.
  • Voeg de witte wijn toe.
  • Verminder het vuur en laat tot de helft inkoken.
  • Snij de aardappelen in schijven en leg deze in de pan.
  • Peper en zout naar eigen smaak.
  • Beboter een ovenschotel en vrijf ze in met look.
  • Giet de inhoud van de pan in de schotel, leg hierop een laag Reblochon en overgiet dit met de room.
  • Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (210°) totdat de kaas goed gesmolten is.

Versier met bladpeterselie en dien onmiddellijk op.

Suggesties

Deze schotel kan je serveren met charcuterie en dan vooral gedroogde ham.

De beste Reblochon zal je in de periode eind juli , begin december vinden omwille van de kwaliteit van de melk.

Vos Commentaires

commentaire 12 05 2010 - 18:07 par anita meysseman

tartiflettekaas vind men ook in de lidl , ik gebruik de aardappelen rauw en zonder look.

ik bak eerst de aardappelen in schijfjes inde boter , doe er daarna de ui en het spek bij, laat nog wat stoven en daarna in een ovenschotel met een glas witte wijn,de kaas dwars doorgesneden met de korst naar beneden en een vel aluminium erover nog 35 min in een warme oven van 200 gr. Wilt u een korstje ,haal het aluminium er af en laat nog enkele min grillen . smakelijk.











commentaire 28 10 2009 - 18:58 par blabla

Reblochon kaas is heel simpel te kopen hoor.

Gewoon tartiflette kaas kopen... IN auchan of zelf de carrefour hebben ze die heerlijk gouden bollen :)

commentaire 09 12 2008 - 00:49 par Dirk Gys

waar kan je die reblochon kaas kopen ?

commentaire 21 11 2008 - 15:51 par christina

goedddddddddddd

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page