Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Twee zalmen
 
01.01.2003 -voorgerecht -zalm

Twee zalmen

« Verwittig je kinderen dat de charlotte in de koelkast geen dessert is maar een feestelijk voorgerecht van zalm.  » 
Type voorgerecht - feestgerecht - vis- zalm - kruiden
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 20 min - kooktijd :8 à 10 min - koelkast : 12 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 à 8 personen :


800 gr verse zalmfilets
8 sneden gerookte zalm
2 tomaten
1 bosje kervel
1 bosje bieslook
1 bosje basilicum
5 eetlepels scheproom
5 blaadjes gelatine
2 eetlepels olijfolie
zout en witte peper


gerei :

charlottevorm

mixer

Bereiding

  • Stoom de rauwe zalm gedurende 8 à 10 minuten.
  • Bedek de charlottevorm met de gerookte zalmschijven.
  • Los de gelatine op in 5 cl zeer warm water.
  • Mix de gestoomde zalm met room, kruiden, peper, zout en gelatine. Mix totdat je de consistentie van een mousse hebt. De zalm moet niet helemaal fijngemixt zijn.
  • Giet deze mousse in de charlottevorm en druk de mousse een beetje aan.
  • Bedek de mousse dan met gerookte zalmschijven.
  • Zet dit dan 12 uur in de koelkast.
  • Ontvorm pas op 't moment van het opdienen.
  • Giet er wat olijflie over en versier met de resterende kruiden en tomaten.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page