Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Hertentournedos met een caramel van balsamicoazijn en Luikse siroop
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - hert

Hertentournedos met een caramel van balsamicoazijn en Luikse siroop

« 

Een zeer eenvoudig en een zeer geslaagd wildgerecht. Heerlijke, sappige stukjes hert met een sausje van gekarameliseerde balsamicoazijn en siroop.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - wild - ree/hert - balsamicoazijn - luikse siroop

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 20 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:


8 hertentournedos
4 fijne sneden gerookt spek
15 balsamicoazijn
4 eetlepel poedersuiker
1 koffielepel Luikse siroop (siroop van peren)
20 gr boter
8 cl olie
zwarte peper

grof zeezout

Bereiding

Bereiding van het hert :

  • Snij het spek in repen zodat je er de hertentournedos mee kan omwikkelen.
  • Wikkel één reepje spek rond elke hertentournedos(de platte zijden blijven dus onbedekt) en bind dit vast met keukentouw of steek het vast met een tandenstoker.
  • Smelt de boter en olie in een pan op een hoog vuur.
  • Leg de tournedos met de vleeskant in de pan en bak gedurende 4 minuten aan één kant.
  • Draai het vlees om bestrooi deze kant met peper en zout en laat het vlees opnieuw 4 minuten bakken.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het op een grill zodat het vlees kan uitlekken.
  • Zet de grill in de oven verwarmd op 50°.

Bereiding van de saus :

  • Zet de pan waarmee je het vlees hebt gebakken terug op een heet vuur en deglaceer het braadvet met de balsamicoazijn.
  • Voeg er dan de suiker en Luikse siroop aan toe.
  • Meng en laat dit 3 à 4 minuten inkoken totdat je en stroperige saus hebt.
  • Serveer het vlees op een zeer warm bord en druppel er de saus rond.

Suggesties

Deze schotel kan je bijvoorbeeld met brocoli, worteltjes, prinsessenbonen of gegratineerde aardappelen serveren.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page