Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 25 november 2017  
Onthaal > recepten Hazenrug met kruiden en bospaddestoelen
 
01.01.2003 -hoofdgerectt-wild

Hazenrug met kruiden en bospaddestoelen

« 

De herfst in je bord : wild, paddestoelen, bosbessen en wortels en knollen.

 » 
Type

hoofdschotel - feestgerecht - wild - haas - hazenrug - paddestoelen - kruiden

Moeilijkheidsgraad delikaat maar snel
Bereidingstijd bereiding : 30 min - kooktijd : 10 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

6 hazenruggen
6 fijne sneden buikspek
350 gr bospaddestoelen

150 gr rode bosbessen    

1 kg groenten : wortelen, schorseneren, pastinaken, topinamboer,....

1 glas water
20 gr suiker

Peterselie, salie, marjolein, tijm
peper en zout

keukentouw

Bereiding

  • Hak de kruiden fijn.
  • Reinig de paddestoelen, borstel ze schoon en snij eventueel en klein stukje van de voet.
  • Schil en snij de groenten in kleine blokjes.
  • Kook het water met de suiker en bosbessen totdat je een dikke saus bekomt.
  • Smelt 100 gr boter in een pan, giet er één glas water bij en 1 eetlepel poedersuiker meng dit en doe er dan de groenten bij. Laat dit op een zacht vuur stoven totdat al het vocht is verdampt.
  • Bak de paddestoelen in boter en meng ze daarna met de kruiden.
  • Vul de hazenruggen met de groenten-paddestoelen mix, wikkel ze in spek en bind ze toe met keukentouw.
  • Verwarm arachideolie in een pan en bak de hazenruggen 5 minuten per zijde.
  • Leg de hazenruggen in een verwarmd bord.
  • Deglaceer de pan met een lepel warm water en giet de inhoud van de pan dan bij de bosbessensaus. Druppel deze saus over de hazenruggen.

Suggesties

Je kan een polenta serveren bij deze bereiding.

Wijn

Gevrey Chambertin « Les Poissenots » Geantet-Pansiot 2002
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page