Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Everzwijnkoteletten met truffel, aardappelen en linzen van Puy
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - wild

Everzwijnkoteletten met truffel, aardappelen en linzen van Puy

« Alle overweldigende smaken van het bos en de aarde samengebracht. » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - wild - everzwijn - truffel - aardappelen - linzen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 35 min – kooktijd : 45 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

12 kleine everzwijnkoteletten
4 grote aardappelen (soort charlotte)
30 gr linzen van Puy
100 gr geraspte parmezaanse kaas
2 dl bouillon van gevogelte
2 dl room
zachte boter


voor de saus :

10 cl rode porto
6 cl cognac
4 cl truffeljus
25 gr in stukjes gesneden truffel

30 gr zachte boter
25 cl bruine kalfsbouillon

Bereiding

  • Bak de truffel in 10 gr boter op een zacht vuur.
  • Deglaceer met de porto, truffeljus en cognac.
  • Laat deze saus voor 1/3 verdampen en giet er dan de kalfsbouillon bij.
  • Laat dit nog altijd op een zacht vuur, voor de helft verdampen gedurende 8 à 10 minuten.
  • Voeg er 20 gr boter bij, kruid met peper en zout en klop de saus zachtjes op.
  • Zet de saus dan opzij en hou ze warm.
  • Verwarm de oven op 180°.
  • Was de aardappelen en snij ze in schijven van 1 cm dik (niet schillen!)
  • Laat de aardappelschijven eventjes mals worden in een pan met boter.
  • Spoel de linzen onder koud water. Voeg ze dan bij de aardappelen en kruid met peper en zout.
  • Goed mengen.
  • Giet er de kalfsbouillon bij en meng opnieuw.Dek de pan gedeeltelijk af.
  • Laat dit zachtjes sudderen totdat de helft van het vocht verdampt is.
  • Doe er tenslotte de room bij en laat dit verder sudderen totdat 3/4 van de room verdampt is. Let erop dat de saus niet kookt!
  • Giet de inhoud van de pan over in een ovenschotel en strooi er de geraspte kaas over.
  • Zet de schotel 20 minuten in de oven.
  • Bak de koteletten in boter op een gemiddeld vuur, 4 minuten per zijde.
  • Leg ze op verwarmde borden en druppel er wat saus over en een portie gegratineerde aardappel-linzen.

Wijn

rode bourgogne
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page