Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas
 
01.01.2003 -voorgerecht - flan

Flan met gekonfijte tomaten en parmezaanse kaas

« 

Een hapje om de eetlust bij je genodigden te wekken. Een "crème brûlée" met gedroogde tomaten en parmezaanse kaas: probeer maar.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - tomaten - kaas - parmezaanse kaas - room - flan - gebrande flan - crème brûlée

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 10 mn – kooktijd : 30 mn
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor ongeveer 15 kleine schoteltjes (Ø 8 à 10 cm) :


150 gr gekonfijte tomaten
1 liter scheproom
2 eieren
15 zeer fijne plakjes parmezaanse kaas
zachte boter
fijne kristalsuiker (om te karameliseren)

zwarte peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 160°.
  • Mix de tomaten met de room en de eieren. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm kleine ovenschoteltjes door ze enkele minuten in een warmwaterbad te plaatsen.
  • Droog ze goed af en besmeer de schoteljes met een beetje boter.
  • Leg een fijn plakje parmezaanse kaas in elk schoteltje, giet hierover de tomaten-room-eieren mix.
  • Zet de schoteltjes in de oven gedurende 30 minuten.
  • Haal de schoteltjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Zet ze dan in de koelkast tot het moment van opdienen.

Afwerking :

  • verwarm de gril van uw oven.
  • Strooi een beetje suiker over elk schoteltje en zet die dan enkele ogenblikken onder de gril.
  • Onmiddellijk opdienen.

Suggesties

 

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page