Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Rundsfilet met truffel
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - rundvlees

Rundsfilet met truffel

« 

en feestmaal van rund, foie gras en truffel. Bij deze rijkelijke bereiding kan je dooierzwammen, zuringpuree of een puree van aardpeer serveren.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - rundvlees - truffel  - foie gras -eendenlever

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 15 min - kooktijd : 13 à 15 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen

3 rundsfilets met spek omwikkeld (ongeveer 200 gr elk)
1 truffel 30 gr
3 kleine sneetjes eendenlever (foie gras mi-cuit)

6 sjalotten
50 cl witte wijn
1 eetlepel cognac
6 sneden boerenbrood
peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 240° (thermostaat 7-8). "Beboter" een ovenschaal met het eendenvet.
  • Snij de truffel in grove stukjes en leg de helft ervan bovenop het vlees maar onder de spek. Leg het vlees in de schotel met de truffel naar boven.
  • Zet de schotel gedurende 10 minuten in de oven.
  • Pel en snipper de sjalotten fijn.
  • Stoof de sjalotten met de witte wijn op een zacht vuur. Laat 2/3 verdampen.
  • Zet de oven uit en haal de schotel uit de oven. Leg het vlees op aluminiumfolie en leg het terug in de oven en laat de ovendeur open.
  • Giet de jus uit de ovenschotel bij de sjalotten/witte wijn. Deglaceer de ovenschotel met cognac en flambeer. Giet ook dit bij de sjalotten/witte wijn saus.
  • Verwarm deze saus op een zacht vuur en voeg er de resterende truffelstukjes aan toe. Kruid naar eigen smaak.
  • Toast het brood en leg er telkens één schijfje foie gras op.
  • Verwijder het spek van de rundsfilet. Snij elke filet in twee.
  • Schik één stuk filet per bord druppel er wat saus over en leg er één sneetje boord/foie gras bij.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page