Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Rundergebraad met een truffel-wijnsaus
 
01.01.2003 -hoofdschotel-rund

Rundergebraad met een truffel-wijnsaus

« 

Dit is een recept met de beroemde Périgord-saus, het boegbeeld van de gastronomie uit Aquitanië, Zuidwest Frankrijk. Ontdaan van alle overbodige ingrediënten die er vaak worden aan toegevoegd. Een niet te missen recept.

 » 
Type

hoofdschotel - feestgerecht - rundvlees- rundergebraad - truffel - witte wijn

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 30 à 40 min
Oorsprong Frankrijk - Aquitanië - Périgord
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

1 kg rundergebraad, gewikkeld in vet spek (rugspek) en ingebonden
3 eetlepels olie
4 sjalotten
1 eetlepel bloem
20 cl droge witte wijn
20 cl rundsbouillon
2 eetlepels cognac
1 truffel van 30 gr
peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220° (thermostaat 7-8)
  • Leg het gebraad in een ovenschotel met 1 eetlepel olie.
  • Zet het gebraad in de oven gedurende 20 à 25 minuten.
  • Vergeet niet, halfweg, het gebraad om te draaien.
  • Haal het gebraad dan uit de oven en uit de schaal. Kruid het gebraad met peper en zout en wikkel het in aluminiumfolie.

Bereiding van de saus:

  • Pel en snij de sjalotten fijn.
  • Stoof de sjalotten in 2 eetlepels olie op een zacht vuur.
  • Strooi er dan bloem over en meng.
  • Giet er dan onmiddellijk de witte wijn bij en meng met een houten lepel.
  • Giet er de bouillon bij, meng en laat de saus voor de helft verdampen.
  • Deglaceer met cognac de ovenschotel waarin het gebraad zat. Giet dit dan bij de saus en meng.
  • Voeg er nu de stukjes truffel bij.
  • Kruid eventueel een beetje bij met peper en zout.
  • Breng de saus 1 à 2 keer zeer kort bij het kookpunt om de saus goed warm te maken.

Haal het gebraad uit de folie, verwijder het spek en snij het gebraad in schijven. Schik deze schijven op een verwarmde schotel en giet er de saus over.

Suggesties

Als je nog meer van de truffels wil proeven, kan je enkele stukjes truffels op het gebraad steken alvorens het in vet spek te wikkelen en het 12 uur laten rusten voordat je aan de bereiding begint.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page