Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Carpaccio van truffel en Sint-Jakobsvruchten
 
01.01.2003 -voorgerecht - truffel

Carpaccio van truffel en Sint-Jakobsvruchten

« 

Dit recept is een must, echt waar. Een onoverkomelijke voorwaarde tot succes : kies zeer verse Sint Jakobsvruchten en truffel.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - zeevruchten - schelpdieren - Sint Jakobsschelpen - truffel

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 15 min – koelkast : 30 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen


12 St-Jakobsvruchten

2 truffels van ongeveer 60 gr elk

2 eetlepels olijfolie

1 koffielepel grof Guérande zout

zwarte peper

Bereiding

  • Snij de Sint Jakobsvruchten in fijne ronde schijfjes.Schik ze op een bord.
  • Pel de truffel en snij ze ook in fijne ronde schijfjes. De restjes kan je in fijne staafjes snijden.Schik ze op een tweede bord.
  • Met de hulp van een penseel smeer je een beetje olijfolie op beide zijden van de Sint Jakobsschijfjes en truffelschijfjes.

Presentatie :

  • Leg de Sint Jakobsvruchten in een cirkel op een bord. Leg binnenin deze cirkel een cirkel truffel enzovoort.
  • Leg de schijfjes telkens een beetje op elkaar.
  • Strooi een beetje Guérande zout over de truffel en strooi de restjes van de truffel over de Sint Jakobsvruchten.
  • Zet de borden 30 minuten alvorens te serveren, in de koelkast.

Suggesties


Je zou hierbij groene aspergepunten of veldsla met een vinaigrette kunnen serveren.

Voor deze bereiding is het natuurlijk uit den boze om diepgevroren Sint Jakobsvruchten te gebruiken.

Een waarschuwing:  als je deze bereiding als aperitief serveert riskeer je een leeuwenhonger op te wekken bij je genodigden ....

Vos Commentaires

commentaire 24 02 2010 - 18:37 par Valerie voor Canvas

De combinatie van Sint-Jacobsvruchten met truffel behoort ook tot het menu van restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist. Chef Bart Desmidt was gisteren te zien in 'In de keuken' op Canvas. In het programma toonde hij de kijker hoe hij zijn gerecht klaarmaakt. Acteur Steven Van Watermeulen bewees dat je dat gerecht als amateurkok ook prima kan neerzetten. Het recept en de begeleidende fragmenten staan online op canvas.be/indekeuken. In de keuken zie je iedere dinsdag om 20.40u op Canvas.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page