Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Visterrine
 
01.01.2003 -terrine - vis

Visterrine

« 

Serveer deze visterrine maar eens bij een koud buffet : succes verzekerd.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - vis - visterrine - zalm - wijting - zeeduivel - roze garnalen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 20 min. - kooktijd :45 min.
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen:


600 gr graatloze vis : vb zalm, wijting, zeeduivel
200 gr gepelde roze garnalen
120 ml room
4 eieren
1 grote ajuin
2 tenen look
3 sneden droog wit brood
boter

platte peterselie

peper en zout

Bereiding

  • Met de mixer meng je de vis, look en ajuin fijn.
  • Voeg er de eieren, room en brood aan toe en meng dit alles door elkaar totdat je een homogene mousse hebt.
  • Kruid naar eigen smaak met de peterselie,peper en zout.
  • Beboter een ovenschotel.
  • Giet de helft van de mousse in de schotel. Strooi hierover de garnalen.
  • Giet er dan de rest van de mousse over.
  • Verwarm de oven op 180° (thermostaat 6)
  • Plaats de schotel in een warmwaterbad en zet deze in de oven gedurende 45 minuten.
  • Je kan de schotel lauw of koud opdienen.

Suggesties

Kies grof zeezout, dit zal een krokant accentje geven.

De roze garnalen kan je vervangen door langoustines of grijze garnalen als je dat verkiest.

Je kan ook wat dille kunne verwerken in de schotel zelf of in een dressing.

Deze dressing maak je door room, bieslook, dille en een beetje citroensap te mengen.

Als je voor zalm gekozen hebt zou je een klein glas whisky kunnen serveren bij dit voorgerecht.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page