Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Rivierkreeftjes op z'n Luiks
 
01.01.2003 -voorgerecht-schaaldieren

Rivierkreeftjes op z'n Luiks

« 

Onverwachte maar zeer geslaagde kombinatie tussen rivierkreeftjes en hesp.

 » 
Type

voorgerechten - feestgerecht - schaaldieren - rivierkreeften - hesp - witte wijn

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 1 uur
Oorsprong België- Luik
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen


24 rivierkreeftjes
4 schijven gekookte hesp
1 ajuin
2 sjalotten
2 wortelen
50 gr boter
1 takje tijm
2 laurierbladjes
15 jeneverbessen
35 cl droge, witte wijn (Moselle)
peper en zout

Bereiding

 

  • Snij de hesp in reepjes. Schil de sjalotten en ajuin en hak ze fijn. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
  • Laat de boter smelten op een gemiddeld vuur en voeg er de ajuin, sjalotten en wortelen aan toe. Laat dit 5 min stoven en roer regelmatig in de pot.
  • Voeg er dan de hesp aan toe en laat dit opnieuw 2 minuten stoven.
  • Giet er vervolgens de witte wijn bij en voeg er de tijm en laurierbladjes aan toe. Peper en zout naar eigen smaak.
  • Plaats een deksel op de Pot en laat dit sudderen gedurende 30 minuten op een gemiddeld vuur.
  • Verwijder het darmkanaal van de rivierkreefjes. Je kan dit doen door aan het middelste schubje van de staart te trekken.
  • Gooi de kreeftjes en geneverbessen in de pot en laat ze sudderen gedurende 10 minuten.
  • Verwijder dan de kreeftjes, laat ze goed uitlekken en zet ze even in een warme oven.
  • Breng ondertussen de bouillon aan de kook en laat deze enkele minuten inkoken.
  • Verwijder de tijm en laurierbladjes en dien de kreeftjes met de bouillon op in diepe borden.

Suggesties

Je kan eventueel als bindmiddel, 10 cl room aan de bouillon toevoegen.

Als bjkomende groenten zou je prei, selder of vb kervel kunnen gebruiken.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page