Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Oesters met champagne
 
01.01.2003 -voorgerecht -oesters

Oesters met champagne

« 

Warme oesters moet je echt eens geproefd hebben. je kan ze als aperitiefhapje of als voorgerecht serveren met natuurlijk een glas champagne.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - schelpen - oesters - champagne

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 30 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen :

24 diepe oesters (creuse)
20 cl room
20 cl champagne brut
3 sjalotten
sap van 1/4 citroen
3 eierdooiers
1 takje dille
peper

Bereiding

  • Leg een zeef over een kom. Open de oesters boven deze zeef zodat je al het vocht in de kom kan opvangen.
  • Maak het vlees los van de schelp. Hou het vlees, het vocht en de schelpen apart bij.
  • Neem de kom met het oestervocht en voeg daar de eierdooier, room, dille, citroensap en de helft van de champagne aan toe. Meng dit totdat je een homogene saus hebt.
  • Kruid met peper.
  • Verwarm boter in een pan op een gemiddeld vuur. Voeg er de sjalotten en de rest van de champagne aan toe. Kruid met peper.
  • Laat dit verdampen gedurende 5 minuten totdat je nog een klein beetje vocht hebt in de pan.
  • Voeg er dan de saus met het oestervocht aan toe en laat dit 10 minuten op een gemiddeld vuur staan. Roer er regelmatig in en let er vooral op dat de saus niet begint te koken.
  • Als ongeveer de helft van de saus is verdampt leg je er de oesters in gedurende 3 minuten.
  • Haal de oesters uit de pan en leg ze terug in hun schelp.
  • Haal de pan van het vuur en voeg kleine stukjes boter toe aan de saus en klop die dan goed op.
  • Giet een beetje van de saus over elke oester in z'n schelp.
  • Gril de oesters gedurende 3 minuten in de oven voorverwarmd op 250°.
  • De saus in de schelp moet er goudkleurig uitzien.
  • Serveer bij deze oesters wat gegrild brood.

Suggesties

Er zijn vele varianten op deze bereiding, de oesters kunnen ook worden gepocheerd in een champagnesabayon of geblancheerde spinazie.Je kan ook safraan toevoegen aan de saus of een beetje raifort kaas.

Voor de luxe uitvoering strooi je wat kaviaar over de gepocheerde oester.

Om het grillen in de oven te vergemakkelijken kan je een laagje van 2 à 3 cm zout strooien over de plaat waarop je de oesters legt. Zo kan de schelpen zo horizontaal mogelijk in de oven leggen en kan er dus geen saus uitlopen.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page