Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Noors omelet
 
01.01.2003 -nagerecht - génoise

Noors omelet

« 

Het interessante aan dit dessert is het warm-koud effekt. Een cakebodem bedekt met roomijs en luchtig opgeklopte eieren met suiker. Het enige delikate aspect is dat je dit alles, dus ook het roomijs, in de oven zet en dat dus het bovenste meringuelaagje moet dichtschroeien en zo een isoleerlaag vormt voor de luchtige meringue en vooral het ijs eronder.

 » 
Type

dessert - nagerecht - feestgerecht -- cake - roomijs - appelsien - eieren - likeur

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 20 min - kooktijd : 5-6 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 sponscake 3 cm dik (génoise)
½ liter roomijs
100 gr poedersuiker
1 koffielepel vanillesuiker
1 klontje suiker
1 sinaasappel
3 eierdooiers
5 eiwitten
1 eetlepel likeur naar keuze

Bereiding

  • Snij de cake in een ovalen vorm en giet er de likeur over.
  • Bedek een ovenplat met bakpapier en leg er de cake op.
  • Verwarm de oven voor op 150° (thermostaat 5)
  • Meng de suiker en de eieredooiers met een spatel totdat je een romig mengsel hebt.
  • Snij de appelsien in twee en wrijf er met het klontje suiker over.
  • Plet het klontje en meng deze suiker en de vanillesuiker voorzichtig bij het suiker-ei mengsel.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel dit dan geleidelijk en voorzichtig onder het suiker-ei mengsel.
  • Let erop dat dit zo luchtig mogelijk blijft.
  • Bedek de cake met het ijsroom en bedek dit helemaal met een dikke laag suiker-ei mousse.
  • Zet dit 6 minuten in de oven.
  • Onmiddellijk opdienen.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page