Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Langoustines met dragon
 
01.01.2003 -voorgerecht-langoustine

Langoustines met dragon

« 

Hoe verser de langoustines hoe beter, maar dat is natuurlijk de gouden regel voor alle zeevruchten. Dit recept is zeer eenvoudig gehouden zodat de subtiele smaak van langoustines tot hun recht komen.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - zeevruchten - schaaldieren - langoustines - dragon

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 20 min – kooktijd : 10 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :


1 kg langoustines
4 takjes verse dragon
50 gr boter
2 eetlepels olijfolie
zeezout
zwarte peper

Bereiding

  • Spoel de langoustines onder koud water. Verwijder de koppen en pel de staarten en bewaar alles.
  • Verwarm olijfolie in een grote pan op een hoog vuur. Leg hierin de koppen en de staarten (maar niet het vlees uit de staarten, enkel de pel). Na 5 minuten passeer je dit alles door een zeef.
  • Verwarm deze jus opnieuw in een pan op een hoog vuur. Voeg er het vlees uit de langoustinestaarten aan toe en bak deze gedurende 5 minuten. De staarten regelmatig omdraaien met de hulp van 2 houten lepels.
  • Voeg er dan de dragon en boter aan toe. Goed mengen.
  • Bak de langoustinestaarten totdat de boter volledig is gesmolten en blijf de staarten regelmatig omdraaien.
  • Verdeel de staarten over verwarmde borden, druppel er wat saus over en dien onmiddellijk op.

Suggesties

Je kan hier een mengeling van witte en ongepelde rijst bij serveren of gestoomde groenten zoals courgette of asperges.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page