Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Bretoense poularde en kreeft
 
01.01.2003 -hoofdgerecht-kreeft

Bretoense poularde en kreeft

« 

Een zeer geslaagde en verrassende stoofschotel : gevogelte met kreeft.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte - poularde -zeevruchten - schaaldieren - kreeft - paddestoelen - kruiden

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 30 mn – kooktijd : 45 mn
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:

poularde (braadkip) van ongeveer 1,5 kg, in 8 stukken gesneden (voorkeur:poularde de Bresse )
2 gekookte Bretoense kreeften van ongeveer 550 gr elk
500 gr paddestoelen (boleet, cantharel of dooierzwam, bospaddestoelen)     
300 gr jonge worteltjes
1 ajuin
2 tenen look
3 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
1 bos basilicum
4 takjes peterselie
1 eetlepels tomatenconcentraat
40 cl droge, witte wijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel scheproom (fakultatief)

Bereiding

  • Snij de kop en de scharen van de kreeft. Snij het lijf in verschillende stukken en snij de kop in de lengte in twee.
  • Bruin gedurende 5 minuten de stukken kip in een grote pot met de olijfolie. Doe er dan de stukken kreeft bij.
  • Schil ondertussen de wortelen en pel de look en ajuinen. Snij deze groenten in kleine stukjes en doe ze ook in de pot.
  • Hak de tjim,peterselie en rozemarijn niet al te fijn en gooi ze in de pot.
  • Snij de gekuisde paddestoelen in grove stukken en ... gooi ze in de pot.
  • Na 5 à 10 minuten deglaceer je met de witte wijn.
  • Doe ook de tomatenconcentraat erbij en roer alles goed dooreen.
  • Haal er nu de stukken kreeft, met uitzondering van de koppen, terug uit de pot.
  • Giet water in de pot zodat 1/3 van de pot gevuld is.
  • Je kan er nu scheproom aan toevoegen als je dat wil.
  • Bedek de pot gedeelteijk met een deksel en laten sudderen gedurende 20 à 30 minuten op een zacht vuur. Regelmatig eens omroeren.
  • Doe de stukken kreeft terug in de pot 3 à 5 minuten voor het einde.
  • Versier met enkele blaadjes basilicum op het moment van opdienen.

Wijn

een rode bourgogne
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page