Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Kapoen Cyrano de Bergerac
 
01.01.2003 -gevogelte - kapoen

Kapoen Cyrano de Bergerac

« 

Een haantje gevuld met kastanjes, artisjok en foie gras.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte -kapoen - foie gras - eendenlever - ganzenlever - kastanjes - artisjokken

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 30 min - kooktijd 2 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 kapoen
200 gr eenden- of ganzenlever (foie gras)
200 g kastanjes

6 artisjokkenbodems
200 gr witbrood zonder korst
2 dl melk
2 eieren
5 cl Armagnac
3 eetlepels eendenvet of boter
¼ liter bouillon van gevogelte

1 citroen
fijn zout
kubebe peper

Bereiding

 

De vulling :

  • Verwarm de melk tot ze lauw is en leg daarin het brood.
  • Snij de lever in kleine blokjes.
  • Hak de kastanjes in stukjes.
  • Wring het brood uit met uw handen.
  • Meng de leverstukjes, brood, kastanjes, eieren en armagnac. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de oven op 200° (thermostaat 7).

Bereiding :

  • Vul de kapoen met de vulling en naai ze dan toe.
  • Meng de boter (of het eendenvet),zout en peper en smeer hiermee de kapoen in.
  • Leg de kapoen op de grill met een bakplaat eronder en zet ze gedurende 2 uur in de oven. Giet regelmatig het bakvet over de kapoen zodat ze niet uitdroogt.
  • Ondertussen breng je gezouten water aan de kook en blancheer je de artisjokkenbodems gedurende 5 minuten. Laat ze dan uitlekken.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Snij de gebraden kapoen in stukken en leg deze op een verwarmde schotel.
  • Leg de vulling van de kapoen op de artisjokkenbodems en leg deze op de schotel met de stukken kapoen.
  • Deglaceer de bakplaat met de bouillon. Bedruppel de gegarneerde schotel met deze saus en dien onmiddellijk op.

Wijn

Saint-Joseph « Cuvée du Papy » Domaine de Monteillet 2002
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page