Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras
 
01.01.2003 -gevogelte-kalkoen

Kalkoen met een vulling van kastanjes en foie gras

« Kalkoen met een kastanje-eendenlever vulling : dit is dus de klassieker voor een kerstdiner. » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte - kalkoen - kastanjes - eendenlever

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 1 U 45
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen


1 kalkoen van 2 kg
250 gr kastanjes (gepeld)
3 witte worsten (boudin)
100 gr eendenlever
150 gr Parijse paddestoelen
30 gr boter
1 klein glas cognac of whisky
1 ei
3 liter bouillon van gevogelte

peper en zout

barde de lard :een dunne plak vet spek die men gebruikt om vlees (in dit geval de kalkoen) in te wikkelen

Bereiding

  • Snij de lever van de kalkoen in kleine blokjes. Breek de kastanjes in stukjes.
  • Verwijder het vel van de worsten.
  • Reinig de paddestoelen en snij ze in stukjes.
  • Meng al deze ingredienten in een kom. Doe er 1 ei en de helft van de cognac bij.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vul de kalkoen met deze vulling en naai de kalkoen dicht.
  • Breng de bouillon aan de kook in een grote pot. Leg er de kalkoen in  en laat dit lichtjes koken gedurende 30 minuten.
  • Haal de kalkoen uit de pot en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven op 180° (thermostaat 5).
  • Wikkel de kalkoen in het vet spek en zet ze 1 uur in de oven.
  • Na 1 uur verwijder je het spek en laat je de kalkoen nog 15 minuten in de oven staan.
  • Haal de kalkoen uit de oven en uit de bakplaat. Hou de baksappen bij.
  • Bedek de kalkoen met aluminiumfolie, verminder de temperatuur naar 70° en laat de kalkoen nog eens 15 minuten in de oven rusten.
  • Deglaceer de baksappen, giet deze saus samen met de cognac in een klein pannetje en laat deze saus 5 minuten inkoken.
  • Snij de kalkoen in stukken en schik ze op een verwarmde schotel.
  • Serveer de saus in een kommetje apart.

Suggesties

Je kan er een aardapelpuree bij serveren, of eentje van wortelen en selder, of van pastenaken...

En waarom niet kastanjes verwarmd in boter?!

Vos Commentaires

commentaire 29 01 2010 - 20:14 par viviane

lijkt erg lekker en helemaal niet moeilijk. maar wat doen we dan met de 100 gram eendenlever? eten we die op tijdens het bereiden? :)

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page