Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Kalkoen gevuld met appelen en noten
 
01.01.2003 -gevogelte - kalkoen

Kalkoen gevuld met appelen en noten

« 

Kalkoen is nog altijd zeer geliefd bij een kerstdiner. De vulling van appelen en noten zullen het vlees een zachte, sappige smaak geven.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte - kalkoen - appel - noten

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 2 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen


1 kalkoen 2 kg
125 gr kippenlevertjes
125 gr hesp
1 grote appel
50 gr noten
25 gr wit brood
30 gr boter

1 ei
3 eetlepels honing
1 grote sjalot
1 bosje platte peterselie
½ glas notenlikeur
1 koffielepel verse, geraspte gember
geraspte nootmuskaat
Guérande zout
Peper

Bereiding

  • Laat het brood 15 min weken in een beetje lauw water.
  • Pel de sjalot en snipper ze fijn.
  • Hak de noten in stukjes
  • Was en hak de peterselie fijn.
  • Snij de hesp in kleine stukjes.
  • Schil de appel en snij ze in kleine blokjes.
  • Verwarm de oven op 180° (thermostaat 5)
  • Verwarm wat boter in een pan. Stoof eerst de sjalotten en let erop dat ze niet verkleuren . Bak dan de levertjes heel kort (1à2 minuten).
  • Snij de levertjes in kleine blokjes.
  • In een kom meng je het uitgelekte brood, de levertjes, sjalotten,appelen, hesp, noten, peterselie, gember, notenlikeur en een ei. Kruid met peper,zout en veel nootmuskaat.
  • Vul de kalkoen met deze vulling en naai hem toe.
  • Smeer de kalkoen in met gesmolten boter met honing.
  • Zet de kalkoen 2 u in de oven en giet regelmatig de jus in de schotel over de kalkoen zodat het vel lekker krokant is.
  • Zet de oven uit en open de deur een beetje. Laat de kalkoen zo nog 10 minuten in de oven rusten. Zet nu ook de schotel waarop je de kalkoen zal serveren in de oven zodat die verwarmd.
  • Snij de kalkoen in stukken en schik deze op de verwarmde schotel.
  • Deglaceer het braadvet en serveer deze saus in een sauskommetje.

Suggesties

Je kan deze kalkoen serveren met gebakken aardappeltjes en gestoofd witloof.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page